Mellan jobb

om en arbetssökande konstvetares vardag
Header

Att ta det säkra framför det osäkra?

13.02.2014 19:54 | Skriven av fannyjohansson i Okategoriserade

Jag fick för några veckor sedan frågan om jag vill fortsätta nästa sommar på samma jobb jag jobbat på flera somrar tidigare. Beslutet var svårare än man skulle tro. Sommarjobbet jag haft förut är väldigt trevligt, jag har trivts där, stället, jobbet och människorna är bekanta och så vidare. Dessutom får man vara på sjön hela dagarna, vilket för mig är ett stort bonus! Men det är inte ett jobb som direkt anknyter till vad jag har studerat och vill jobba med inom framtiden.

Samtidigt har jag sökt till andra jobb som antingen anknyter mer till mitt yrkesområde, och i vissa fall är heltidsjobb med fortsättning även efter sommar säsongen. Men dessa jobb är ju ännu osäkra. Så då står jag i valet och kvalet – tacka ja till ett jobb jag känner och därmed tacka nej till andra möjligheter som kan dyka upp, eller tacka nej till det säkra sommarjobbet och riskera att stå där utan sommarjobb i maj?

Nu kan ju vissa tänka att jag bara borde tacka ja till det säkra jobbet och sedan bara backa ur om det dyker upp någonting annat. Är det så man ska göra i dagens läge för att komma sig fram? Nej tack säger jag, då får man kalla mig idealist och naiv, men jag vill inte gå bakom ryggen på folk och ge löften jag redan vet att jag kanske inte håller. Jag ser det som att satsa på framtiden, genom att inte skapa ett dåligt rykte för mig själv.

Jag bestämde mig för alternativ nummer två, så nu andas jag lugnt och hoppas innerligt på att få något av de andra arbetsalternativen ordnar sig… Man ska satsa stort, heter det ju!

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *