Mellan jobb

om en arbetssökande konstvetares vardag
Header

Video CV – bästa CV?

18.03.2014 14:12 | Skriven av fannyjohansson i Okategoriserade

Jag håller för tillfället på med en online kurs i CV skrivande på JoBitti. Jag blev lite förvånad att det är så få människor med på kursen, det är helt underbart att ha ett ställe där man i två veckor får ställa alla dumma frågor man har, lägga fram olika förslag, från vettiga och säkra till helt knäppa, och ha någon som kommenterar!

En av diskussionerna började med denna video CV, vilket fick mig att börja fundera på vad en CV egentligen betyder nuförtiden (väldigt filosofiskt, jag vet…)

Min första tanke var ’nämen vem tar nu det där på allvar’, men efter att jag tittat på videon ett tag insåg jag att det inte bara var ett släpigt slående sätt att presentera sig själv, utan att han även lyckas presentera flera väldigt bra sidor av sig själv på väldigt kort tid!

Det beror säkert en hel del på vem arbetsgivaren är hur väl en sådan här ansökan tas emot, men som i denna Kalles fall, där arbetsgivaren är någon reklambyrå, är det här nog ganska toppen tror jag!

Så frågan är nu, är det här den riktningen arbetsansökningar är påväg? Kommer man nånvart numera utan en video presentation? Youtube succén Sara Maria Forsberg fick ju en massa jobb erbjudanden tack vare sin youtube video. Kanske jag borde dra fram min gamla video kamera och göra någonting roligt och hoppas på att jag landar på rätt sida om fånig/fenomenal gränsen?

 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *